Lichtdroging

De expliciete meerwaarde van lichtdroging is SCHITTEREND.

Dankzij de onmiddellijke droging van de inkt op het papieroppervlak (of andere drager), heeft de inkt geen enkele kans om in het papier te dringen, te vervlakken of te vergrijzen.

Het resultaat is een veel rijkere kleurintensiteit, vooral op ongestreken papiersoorten. De beeldkwaliteit van het drukken op gestreken matte of blinkende papiersoorten wordt hierdoor quasi geëvenaard. Ons drukwerk stimuleert hierdoor al uw zintuigen.

Praktische voordelen verbonden aan lichtdroging:

  • Overzetten van tekst en beeld op de andere zijde van het papier is verleden tijd
  • Drukwerk komt droog uit de drukpers en is direct verwerkbaar
  • Vinylstickers, PVC, foliekarton, kalkpapier, static materials, enz. zijn perfect bedrukbaar met deze technologie
  • Geen “bloeden” aan de randen van het papier ten gevolge van schoonsnijden
  • Kleurkracht en intensiteit overstijgen het drukresultaat van traditioneel offsetdrukken
  • Het korrelige antismetpoeder om overzetten te vermijden wordt overbodig. Je voelt de échte structuur van het papier.

In één adem, drukwerk met lichtdroging komt tot leven en biedt échte meerwaarde!

 Traditionele drukpersen maken voor de droging gebruik van oxidatieve inkten. Het nieuwe, innoverende lichtdroging systeem werpt een ander, ultraviolet, licht op drukwerk. Door de ultraviolette technologie, gebaseerd op één lage-energie en ozonvrije, lage energie UV lamp én hooggevoelige UV inkt, verkrijg je drukwerk met nog meer uitstraling. Door de afwezigheid van anti-smetpoeder en de intense pigmentatie van de UV inkten is het drukwerk nog verfijnder en voelt het niet meer korrelig aan op volvlakken. De kwaliteit ligt daarom nog hoger!

Antilope De Bie heeft een stevige reputatie opgebouwd als het gaat om drukkwaliteit. Met het nieuwe Heidelberg lichtdroging systeem gaan ze door op hun elan en verleggen ze zelfs hun grenzen. Gestreken papiersoorten (maco) kunnen voortaan in één drukgang met de machine veredeld worden met 100% volvlak hoogglans of matte UV lak. Accenten met mat en glanzend effect op één pagina realiseert Antilope De Bie in één drukgang via het geavanceerde Spot&Drip-off hoogglans UV procedé. Het drukbeeld behoudt ook op ongestreken papieren een frisse en heldere kleur, omdat de inkt door onmiddellijke droging niet door het papier wordt opgeslorpt, maar bovenop het papier droogt. De finale kleurintensiteit is vergelijkbaar met het resultaat op gestreken papiersoorten. Niet te evenaren door een traditionele drukpers!

 Door de speciale lage energie UV lamp droogt de inkt onmiddellijk zodat er geen extra antismetpoeder nodig is. Daardoor voelt het drukwerk niet korrelig aan op volvlakken en kunnen de gedrukte vellen onmiddellijk afgewerkt worden. Bijna alle ongestreken en gestreken papiersoorten, kalkpapier en kunststofdragers kan Antilope De Bie nu probleemloos bedrukken, zonder gevaar voor overzetten, zelfs bij een zeer zware inktbezetting tot 400%. De natte droom van vele grafische ontwerpers én drukkers!

 Zoals haar naam al suggereert, is Antilope De Bie begaan met de bijtjes. En dus ook met de bloemetjes. Milieu en ecologie liggen de drukkerij nauw aan het hart.
Met het lichtdroging systeem bewandelt ze verder het milieuvriendelijke pad. Door de speciale lage energie UV lamp droogt de inkt onmiddellijk zodat er geen extra anti-smetpoeder meer nodig is. Het drukproces vereist bovendien minder energie én minder grondstoffen dan traditionele droogsystemen. Dankzij de kleurintensiteit van de UV inkten verbruikt Antilope De Bie niet alleen minder inkt, maar ook minder inloopvellen, en is het drukproces ecologischer.

Al jaren beheerst Antilope De Bie het spel van licht en kleur. Drukken is een passie. Met steeds nieuwe, efficiënte en milieuvriendelijke technieken om te blijven voldoen aan de steeds hogere eisen van haar klanten. Antilope De Bie zet altijd net dat stapje verder en stapt nu over op innovatieve druktechnologie met ultraviolet licht. Daarom heeft Antilope De Bie als eerste drukkerij in België de CO2-neutraal geproduceerde Heidelberg Drystar lichtdroging drukpers geïnstalleerd. Deze pers levert unieke prestaties en laat toe een breed scala aan producten te presenteren aan zeer hoge productiviteit, met een perfecte prijs-prestatieverhouding.

Vraag onze brochure over lichtdroging of gedrukte modellen waarin u de speciale spot- & dripoff techniek kunt zien aan via info@antilopedebie.be