Loading...
Heidelberg LE-UV2019-02-05T10:10:16+00:00

Kwaliteit

Ecologisch verantwoord investeren is vooruitdenken.
Het neusje van de zalm is onze Low Energy UV-drukpers van Heidelberg.

Heidelberg LE-UV

De unieke voordelen van de LE-UV drukpers op een rijtje:

 • Het drukwerk komt onmiddellijk droog uit de drukpers, zonder krimpen van papier.
 • Direct verder verwerkbaar (vouwen, nieten, brocheren, snijden).
 • Bedrukken van een zeer grote waaier aan materialen (ongestreken en gestreken papier, karton, kalkpapier, pvc, statisch papier (kleven zonder lijm), UV bestendige stickers, …
 • De inkt is zeer schuurvast
 • Geen nood meer aan antismetpoeder om overzetten van het drukwerk tegen te gaan. Het papier voelt dus niet meer “korrelig” aan.
 • Rijke kleurintensiteit op ongestreken papier. Doordat de inkt onmiddellijk uitdroogt op de oppervlakte van het papier heeft deze niet meer de kans om in het papier te dringen en dus grauwer te worden. De kleurintensiteit van een gestreken (blinkend) luxe papier wordt dus bijna geëvenaard op een ongestreken papiersoort. Dit is onmogelijk te realiseren met een conventionele drukpers.
 • 100% hoogglans of ultra matte LE-UV vernis over gans het drukwerk (cover magazines)
 • Mat- én hoogglanseffecten realiseerbaar in één en dezelfde drukgang (Spot UV of drip-off techniek)
 • Zeer zware inktbezetting mogelijk, ontwerpers moeten geen rekening meer houden met beperkingen in inktbezetting.
 • Geen overzetten van de tekst meer mogelijk op de andere zijde van het papier.
 • Geen “bloeden” meer aan de randen van het papier ten gevolge van het snijden.
 • Zeer ecologische drukpers door het gebruik van lage energie lampen en inkten met een snelle uitharding
 • CO2 vrij geproduceerde drukpers
 Traditionele drukpersen maken voor de droging gebruik van oxidatieve inkten. Het nieuwe, innoverende LE-UV droogsysteem werpt een ander, ultraviolet, licht op drukwerk. Door de ultraviolette technologie, gebaseerd op één lage-energie en ozonvrije LE-UV lamp én hooggevoelige UV inkt, verkrijg je drukwerk met nog meer uitstraling. Door de afwezigheid van anti-smetpoeder en de intense pigmentatie van de UV inkten is het drukwerk nog verfijnder en voelt het niet meer korrelig aan op volvlakken. De kwaliteit ligt daarom nog hoger!

Antilope De Bie heeft een stevige reputatie opgebouwd als het gaat om drukkwaliteit. Met het nieuwe Heidelberg Drystar LE-UV systeem gaan ze door op hun elan en verleggen ze zelfs hun grenzen. Gestreken papiersoorten (maco) kunnen voortaan in één drukgang met de machine veredeld worden met 100% volvlak hoogglans of matte UV lak. Accenten met mat en glanzend effect op één pagina realiseert Antilope De Bie in één drukgang via het geavanceerde Spot&Drip-off hoogglans UV procedé. Het drukbeeld behoudt ook op ongestreken papieren een frisse en heldere kleur, omdat de inkt door onmiddellijke droging niet door het papier wordt opgeslorpt, maar bovenop het papier droogt. De finale kleurintensiteit is vergelijkbaar met het resultaat op gestreken papiersoorten. Niet te evenaren door een traditionele drukpers!

 Door de speciale LE-UV lamp droogt de inkt onmiddellijk zodat er geen extra antismetpoeder nodig is. Daardoor voelt het drukwerk niet korrelig aan op volvlakken en kunnen de gedrukte vellen onmiddellijk afgewerkt worden. Bijna alle ongestreken en gestreken papiersoorten, kalkpapier en kunststofdragers kan Antilope De Bie nu probleemloos bedrukken, zonder gevaar voor overzetten, zelfs bij een zeer zware inktbezetting tot 400%. De natte droom van vele grafische ontwerpers én drukkers!

 Zoals haar naam al suggereert, is Antilope De Bie begaan met de bijtjes. En dus ook met de bloemetjes. Milieu en ecologie liggen de drukkerij nauw aan het hart.
Met het LE-UV droogsysteem bewandelt ze verder het milieuvriendelijke pad. Door de speciale LE-UV lamp droogt de inkt onmiddellijk zodat er geen extra anti-smetpoeder meer nodig is. Het drukproces vereist bovendien minder energie én minder grondstoffen dan traditionele droogsystemen. Dankzij de kleurintensiteit van de UV inkten verbruikt Antilope De Bie niet alleen minder inkt, maar ook minder inloopvellen, en is het drukproces ecologischer.

Al jaren beheerst Antilope De Bie het spel van licht en kleur. Drukken is een passie. Met steeds nieuwe, efficiënte en milieuvriendelijke technieken om te blijven voldoen aan de steeds hogere eisen van haar klanten. Antilope De Bie zet altijd net dat stapje verder en stapt nu over op innovatieve druktechnologie met ultraviolet licht. Daarom heeft Antilope De Bie als eerste drukkerij in België de CO2-neutraal geproduceerde Heidelberg Drystar LE-UV drukpers geïnstalleerd. Deze pers levert unieke prestaties en laat toe een breed scala aan producten te presenteren aan zeer hoge productiviteit, met een perfecte prijs-prestatieverhouding.

Vraag onze LE-UV brochure of gedrukte modellen waarin u de speciale spot- & dripoff techniek kunt zien aan via walter.beukeleirs@antilopedebie.be