Project Omschrijving

Amper twee jaar na de publicatie van het 684 pagina’s dik tellend boek ‘De wondere wereld van de FN motorfietsen’ heeft Egon Duchateau zijn nieuwe omvangrijke uitgave klaar.

Viva Saroléa’ is geen saaie geschiedenisles of een opsomming van oldtimer motor modellen, het is een 704 pagina’s dik hardcover boek geworden vol prachtige anekdotes ondersteund met veelzeggende foto’s.

Egon kreeg de motor microbe zwaar te pakken toen hij op vijftienjarige leeftijd voor het eerst een ritje maakte op een oude Gillet 400 cm³ Confort van 1938.

Vanaf 1971 begon hij met het bewust verzamelen van alles wat bestond uit een motor én twee of vier wielen. De eens zo roemruchte Belgische motorfietsmerken Saroléa en FN hebben hem altijd geboeid.

De verzameling telt dan ook oa vijf FN’s met bovenliggende nokkenas, een M86S, een M67 van 1932, een prachtige viercilinder van 1913 en vier mooie Saroléa’s waaronder de Saroléa Cross waarmee Marcel Meunier in 1950 Belgisch kampioen werd. 

Sinds Egon met pensioen is kan hij zich volledig aan zijn hobby wijden en delen door hierover vakkundig en toch verstaanbaar voor ieder van ons verslag te doen, ondersteund met prachtig beeldmateriaal.

Wat zegt onze klant:

Het is voor mij een groot genoegen u mede te delen dat de Saroléaboeken vandaag woensdag 13/11/2019 rond de middag werden geleverd. Natuurlijk hebben mijn echtgenote en ikzelf onmiddellijk de boeken bekeken.
Wij zijn zeer opgetogen door de netheid en de kwaliteit van het afgeleverde werk. Gaarne zouden wij u en uw medewerkers willen bedanken voor uw inzet en de gedrevenheid om de klant maximaal van dienst te zijn.

Ook dank aan uw chauffeur die de boeken bracht: zeer vriendelijk, zeer behulpzaam, zeer correct.

Wij zijn erg blij!

P.S. ik ben alweer aan een boek bezig, ditmaal zal het gaan over het derde en laatste groot Belgisch merk ”Gillet”.

Egon en Angie Duchateau - Princen