Project Omschrijving

Het boek Geschiedenis van Lier van Erik Aerts en Herman Van der Wee werd voor het eerst gepubliceerd in de zomer van 2016. Het boek was een groot succes: de eerste uitgave raakte bijna meteen uitverkocht.

Gelukkig is er nu een tweede uitgave van Geschiedenis van Lier, gedrukt door Antilope De Bie. Wil je meer weten over dit prachtige boek? Lees dan meteen verder!

Geschiedenis van Lier

Geschiedenis van Lier is eigenlijk een moderne update van het klassieke werk Geschiedenis der Stad Lier van Anton Bergmann uit 1873 en kreeg de ondertitel Welvaart en Samenleving: van het Ontstaan van de Stad tot de Eerste Wereldoorlog. De lezer wordt dan ook meegenomen op een fascinerende tocht van de late middeleeuwen tot de start van de Eerste Wereldoorlog.

De bloeiende lakenindustrie, de alombekende veemarkt die de Lierenaars de bijnaam ‘Schapenkoppen’ opleverde, het ontstaan van het bier Caves en vele andere boeiende onderwerpen worden door de auteurs behandeld op een onderhoudende en wetenschappelijke manier.

Een bijzondere tweede uitgave

Dankzij het grote succes van de eerste druk van Geschiedenis van Lier is er nu ook een tweede uitgave. Die uitgave wordt echter geen eenvoudige herdruk: Aerts en Van der Wee kozen ervoor om rekening te houden met recent wetenschappelijk onderzoek en op basis daarvan enkele nieuwe conclusies aan het boek toe te voegen.

Zo formuleren de auteurs een originele hypothese over de complexe oorsprong van de stad tijdens de vroege en volle middeleeuwen op basis van vernieuwend onderzoek over het heiligenleven van Sint-Gummarus. Daarnaast voegden ze ook talrijke aanvullingen toe en brachten ze enkele correcties aan.

Naast de verschillende tabellen en grafieken uit de eerste editie, werden ten slotte ook 2 nieuwe kaarten toegevoegd die speciaal voor deze editie werden ontworpen. Al deze vernieuwingen zorgen ervoor dat Geschiedenis van Lier nog vele jaren hét referentiewerk over de geschiedenis van de Netestad zal blijven.

Gilde Heren van Lier

Het boek Geschiedenis van Lier wordt uitgegeven door vzw Gilde Heren van Lier, een organisatie die gestructureerd wordt als een échte middeleeuwse gilde. Sinds haar oprichting in 1973 heeft de vzw een sterke reputatie opgebouwd als uitgever.

Naast Geschiedenis van Lier publiceerde de gilde onder andere een heruitgave van Geschiedenis der Stad Lier van Anton Bergmann en 2 boeken van Antoon Hasenbroekx: Sint-Gummarus in Geschiedenis en Legende en Het Kapittel van Sint-Gummarus.

Sterk drukwerk door Antilope De Bie

Antilope De Bie drukte de nieuwe uitgave van Geschiedenis van Lier. Het werd een prachtige paperback van 544 pagina’s in een formaat van 160 op 220 mm. Het boek is te koop in erkende boekhandels voor €32.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor het drukken van je boek? Of wil je meer informatie over onze diensten? Contacteer ons dan meteen via + 32 3 491 04 00 of info@antilopedebie.be.

TERUG NAAR OVERZICHT