Project Omschrijving

Gemeente Schelle lanceert vernieuwd infoblad

‘Te dik’, ‘niet uitnodigend om te lezen’, ‘politieke propaganda’: de kritiek op het gemeentelijke infoblad was de voorbije jaren niet van de poes.

Daarom koos de gemeente Schelle voor Antilope De Bie Printing om haar tweemaandelijkse blad ‘Info Schelle’ te verjongen. Vanaf augustus verzorgen we de lay-out, druk en levering van het gemeentelijke infoblad. We werken nu met een nieuwe cover, kortere teksten en meer foto’s. Het september/oktober nummer is gelay-out op 28 pagina’s en gedrukt op Cocoon circle offset FSC 100 g/m² met bio inkten. Een ideale drukopdracht voor onze, sinds begin 2018 in productie genomen, Heidelberg XL106-8p LED drukpers.

“Een informerend en inspirerend gemeentelijk infoblad”

“Het nieuwe blad vertrekt niet meer van artikels per gemeentedienst, maar wel vanuit een aantal rubrieken”, legt Leen Wyn van de communicatiedienst uit.

“Een nieuwe cover, kortere teksten, foto’s en kleurendruk moeten het blad meer reliëf geven.”

“Met deze vernieuwing willen we Schellenaren prikkelen om nog meer dan vroeger het infoblad te doorbladeren en te lezen”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Het blad blijft even informatief, maar wordt vlotter leesbaar. Het brengt het verhaal van wat er allemaal in Schelle gebeurt, gaande van wegenwerken tot evenementen. Niet alleen informeert het over het reilen en zeilen in de gemeente, het is bovendien een kans om actief te participeren aan projecten voor en met Schellenaren.”

De laatste week van augustus viel het nieuwe infoblad in de brievenbussen.

Je kan ook een exemplaar op het gemeentehuis afhalen of digitaal lezen via de website:

https://www.schelle.be/wp-content/uploads/2018/08/Info-Schelle-sept-okt.pdf

Bron interviews: HLN, 25/08/18