Français
English

Begin 2017 zaten we vol plannen. En elk plan werd ook uitgevoerd. Maar liefst 3 drukkerijen (Van Goethem, Antilope en Favorit) werden op 3 maanden tijd overgenomen en in februari 2018 allemaal gecentraliseerd in de uitgebreide gebouwen van Antilope De Bie te Duffel.

’10

Drukkerij De Bie wordt Antilope De Bie Printing in 2017

De laatste 10 jaar liggen nog vers in ons geheugen. Het is het decennium van de aanslagen in Boston, Brussel, Parijs, Kopenhagen, Nice, Londen, Stockholm en Manchester, maar gelukkig ook van mooie momenten zoals de glansprestaties van onze Rode Duivels, Red Lions, fietsers, atleten en olympiërs, en tal van uitvindingen die ons leven hebben veranderd. De smartphone werd mainstream, sociale media werden hot, streaming werd een business model en we gingen steeds vaker met de elektrische fiets en auto naar het werk. Een spannende tijd, maar niets in vergelijking met wat er allemaal in Duffel gebeurde.

Zo verhuisden in 2010 alle machines en collega’s van Albatros Printing uit Boechout uiteindelijk naar de nieuwbouw in Duffel. Daar kwamen ook nog eens drie nieuwe drukpersen bij, waaronder een 8-kleurenmachine, een 5-kleurenmachine met lak, een 2-kleurenpers en een topkwaliteit digitale drukmachine. Het werd opeens lekker druk op de werkvloer. En daar stopte het niet.

In 2010 konden we de kalenderactiviteiten van Stockmans Kalenders verderzetten. Stockmans gold (en geldt nog steeds) als specialist op het gebied van wire-o kalenders en marktleider op het gebied van B2B-kalenders in de Benelux. Een naam als een klok! Met Bruno Devos kwam meteen ook meer dan 2 decennia vakkennis aan boord. Deze overname was niet gepland, maar het is nog altijd een mooie aanvulling op ons dienstenportfolio, welke recent nog werd uitgebreid met Stockmans ArtBooks.

In 2014 namen we als eerste drukkerij in de Benelux een Heidelberg Low Energy-UV drukpers in huis. Drukken en drogen met licht was een nieuw procedé dat kwalitatief, vooral op ongestreken ruwe papiersoorten, een enorme stap voorwaarts was qua scherpte en kleurintensiteit. Voortaan konden we ook op stickers, kalkpapier en static materials drukken, en snel ook! Het drukwerk kwam vanaf nu kurkdroog uit de machine, meteen klaar voor verpakking en gebruik. Een droom voor elke drukker en klanten die snel geholpen willen worden.

In 2015 namen we Peeters & Peeters over, een specialist op het gebied van letterpress, en in 2016 kochten we nogmaals een aanpalende grond ter uibreiding die misschien ooit nog wel zou komen. De grond van je buur kun je meestal maar één keer kopen. De beslissing was dus snel gemaakt. We werden sneller dan verwacht ingehaald door de realiteit. De extra ruimte was het jaar daarna meteen nodig…

2017 was immers een grand-cru jaar. Toen hebben we 3 overnames in enkele maanden tijd gerealiseerd.

Eerst namen we de activiteiten van drukkerij Van Goethem uit Mortsel over. Op de nieuwjaarsreceptie van onze branchevereniging Febelgra leerde ik Els Boeckaert kennen. Een bijzonder gedreven dame. Ik vertelde toen dat we mensen zoals haar zochten. De volgende dag nam ze contact met ons op, met de vraag of ik gemeend had wat ik gezegd had. Natuurlijk! Drie weken later was de overname een feit. Els werkt nog altijd bij ons als grafisch adviseur. Wat een goede netwerking op een receptie al teweeg kan brengen…

Enkele maanden later volgden het gerenomeerde familiebedrijf Antilope Printing van de familie Binnemans uit Lier en Favorit Printing uit Hoboken. Na deze 3 overnames waren we plots met 153 collega’s! Hoog tijd dus voor een nieuw bouwproject. Een race tegen de klok. In een half jaar tijd hebben we onze bedrijfsruimte verdubbeld zodat we onze nieuwe collega’s en de machines van Antilope Printing uit Lier goed konden ontvangen. Antilope De Bie Printing werd op 30 juni 2017 boven de doopvont gehouden.

Terug naar de overzichtspagina
Ontdek de jaren ’00
Ontdek 2022

2 fantastische Lierse familiedrukkerijen slaan de handen in elkaar. De overname van Antilope was eind juni 2017 een feit.

Bruno Devos van Stockmans vervoegt ons team in 2010.

Het eerste drukvel rolde uit de splinternieuwe high-tech Heidelberg 8-kleuren lichtdrogingspers. Naar traditie werd de “druk op de knop” hiervoor door de oudste en jongste De Bie gegeven. Op de foto vooraan Jef, Marlon en Bart De Bie. Drukker Dirk Janssens kijkt toe.

Installatie van de 8-kleuren drukpers eind 2017.

Ons Antilope De Bie team anno 2018.