FSC

MET FSC®-LABEL DRAAGT DE BIE BIJ TOT VERANTWOORD BOSBEHEER.

Antilope De Bie houdt in elke stap van haar productieproces rekening met ons leefmilieu.Dus ook als het over papier gaat. Papier bestaat nu eenmaal voor het merendeel uit hout of gerecycleerde vezels. Onrechtstreeks is een drukkerij dus ook een grote afnemer van hout. Om er mee voor te zorgen dat voor elke gevelde boom er minstens één terug aangeplant wordt gebruikt Antilope De Bie standaard FSC geproduceerde papiersoorten en bezitten wij het FSC label.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie, die vooral in het zuidelijk halfrond streeft naar verantwoord bosbeheer. Aangesloten bosbouwbedrijven houden rekening met het milieu, steunen sociale initiatieven en werken toch economisch haalbaar. FSC werd in 1993 opgericht door boseigenaren, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties.
Om het FSC certificaat te kunnen plaatsen op het uiteindelijke drukwerk, moeten alle bedrijven in de productieketen van boom tot drukwerk over een FSC certificaat beschikken.
Ons FSC certificaat, dat we als een van de eerste drukkerijen in België verwierven, draagt het nummer SGSCH-COC-003293. Antilope De Bie kan uw drukwerk ook voorzien van dit genummerde FSC certificaat, zodat u uw zorg voor het milieu ook een stukje mee kan dragen op uw bedrijfscommunicatie.

Meer info bij onze FSC verantwoordelijke Koen via koen.debeuckeleer@antilopedebie.be

Download hier het FSC certificaat van Antilope De Bie:
FSC certificaat Antilope De Bie