Advies

Persoonlijk advies, ook dat is extra dienstverlening die standaard is bij Antilope De Bie!

Bent u een grafisch professional of integendeel een absolute leek op gebied van drukwerk?
Wij staan u steeds bij met raad en daad en geven u persoonlijk advies.
Aarzel niet ons te bellen op + 32 3 491 04 00 of te mailen voor een afspraak.

U krijgt antwoorden op vragen als

  • Papier: welke kwaliteit en grammage kiezen?

  • Kleur: quadri, met steunkleur of enkel pantone?

  • Veredeling: lamineren, pregen, stansen, UV-lak of dispersielak?

  • Afwerking: nieten, garenloos binden, wire-o, …?

  • Druktechniek: offset, LE-UV offset, digitaal of letterpress?

  • Formaat: hoe voordelig uit een groot vel te halen?

  • Aanlevering: hoe maak je een drukklare pdf? Hoe stuur je een bestand naar ons door?

Specifiek advies in verband met de juiste papierkeuze

Dergelijke papier- of kartonsoort is het meest geschikt voor het reproduceren van beelden. De uitdrukking kan uiterst fijn gebeuren, zeker wanneer gebruik gemaakt wordt van de Staccato rastertechniek.

U kan kiezen voor blinkend (maco satiné) of voor mat (maco silk en maco mat) papier. Om het drukwerk krasbestendig te maken, kan op beide soorten op de pers een dispersielak worden aangebracht.

Vooral bij mat maco-papier en in ieder geval bij drukwerk met volvlakken, raden we aan dispersielak te voorzien. Drukwerk met dispersielak kan bovendien sneller worden versneden en afgewerkt.

Ongestreken papier, waarvan sommige soorten ook lasergeschikt zijn, is doorgaans aan te raden bij huisstijldrukwerk. Op de meeste ongestreken soorten kan met een traditioneel raster van niet meer dan 150 lijnen per inch worden gedrukt. Deze klassieke druktechniek maakt dat rasterpunten nog steeds met het blote oog worden opgemerkt, zeker in de fijnere details. Nochtans kan door gebruik te maken van het Staccato raster, de subtiele detailweergave, die wordt bereikt bij drukwerk op gestreken papier, voortaan ook worden benaderd op ongestreken papier. Vooral bij het drukken van gerasterde beelden en logo’s, en bij het bedrukken van notablokken met fijne ruitlijntjes biedt de Staccato rastertechnologie een enorm kwaliteitsvoordeel.

Het aanbrengen van dispersielak of machinevernis op ongestreken papier kan een negatief effect hebben op het drogen van de drukinkt, en raden we daarom af.

Het FSC-label staat garant voor papier, vervaardigd van hout uit bossen die milieubewust en sociaal verantwoord worden beheerd. Sinds 2007 is Antilope De Bie FSC gecertificeerd.

Het FSC label verwijst enkel naar de ecologisch verantwoorde oorsprong van het papier en doet geenszins afbreuk aan de papierkwaliteit.

Advies nodig over hoe je een drukklare pdf maakt? Of wil je liever een paar tips & tricks leren!