Français
English

De DTP-afdeling na de verbouwing in 1995 aan de Maasfortbaan en Zaat te Lier. Op de foto Bart De Bie en Dominique Volkaerts achter het DTP-scherm.

’90

Drukkerij De Bie in de Nineties

De nineties… het laatste decennium voor de nieuwe eeuw. De Europese Unie werd opgericht, de Apartheid werd afgeschaft, Bill Clinton leerde Monica Lewinsky kennen en Pfizer bracht een spraakmakende blauwe pil op de markt. De meeste gezinnen kochten 1 GSM en 1 computer aan, vrijwel allemaal met Windows als besturingssysteem. We konden ook stilaan op internet surfen.

De jaren ’90 waren ook spannend voor Drukkerij De Bie. Vader ging stilaan naar zijn pensioen toe en wij stonden als vierde generatie ‘Biekes’ te trappelen van ongeduld. Ik startte op 1 januari 1990 op 22-jarige leeftijd in de drukkerij, Johan volgde twee jaar later. Begin jaren ‘90 stond ik ook mee aan de wieg van een volledig nieuwe digitale pre-press en op 1 april 1996 namen mijn broer Johan en ik de drukkerij officieel over. En avant!

In 1997 realiseerden we, samen met onze ouders, meteen al onze eerste overname: Albers Printing uit Mechelen. Drukkerij De Bie deed al de pre-press voor Albers, en Joep had geen opvolging en zag in ons de geschikte kandidaten om zijn levenswerk voort te zetten. Deze eerste overname bleek een succes. Er zouden er nog veel volgen.

Joep zou trouwens tot ver na zijn pensionering in dienst blijven bij de drukkerij. Pas op zijn 81ste verkoos hij 3 jaar geleden om definitief te stoppen, al komt hij nog regelmatig op bezoek en blijft hij kind aan huis!

Terug naar de overzichtspagina
Ontdek de jaren ’80
Ontdek de jaren ’00

Joep Albers in de oude afwerkingsafdeling op de Zaat te Lier.

Jef De Bie en Joep Albers voor de gevel van de drukkerij op de Zaat te Lier.

Christel Claes, vrouw van Johan De Bie en Anita Geens in het papiermagazijn te Lier.

De afwerkingsafdeling in Lier eind jaren ‘90.

Anita Geens aan de vouwmachine te Lier.

Maria Deliën, moeder van Bart en Johan voor de gebouwen van Drukkerij De Bie aan de Zaat te Lier.

Bart en Johan De Bie in hun jonge jaren eind jaren ’90 aan de Heidelberg Speedmaster 52-2 kleurenpers te Lier.