Gedurende het ganse jaar en ook tijdens de ‘week van de bij’ hoor je op ons dak het druk gezoem van duizenden ‘bedrijvige Biekes’.

Als uithangbord van ons milieubewust ondernemen sieren twee bijenkasten, samen goed voor bijna 100.000 honingbijen, het dakterras naast onze receptie.

Een kleine stap in ons dagelijks streven naar het behoud van de natuurlijke leefomgeving en het meedenken en -werken aan een leefbare wereld, dicht bij huis.

Bijen zijn absoluut nodig voor de leefbaarheid op Aarde, maar ze sterven langzaam uit. Onze twee bijenkasten, samen goed voor bijna 100.000 honingbijen, zorgen op jaarbasis voor 250 potjes natuurlijke honing. Vanuit hun bijenkorven en -hotel zorgen onze ‘Biekes’ voor de bestuiving van bloemen, groenten en fruit.

Een leuke bijkomstigheid is dat onze bijen lekkere honing maken, een origineel relatieschenk voor onze trouwe klanten (zolang de voorraad strekt ;-))

Ken jij de bij?

Je leert er alles over tijdens het slotevent van de ‘Week van de bij’ op zondag 9 juni te Lier.

Tussen 13 en 17 uur kan je terecht in het darrencafé op de evenementenweide (Netelaan). Van daaruit kan je een wandel- en of fietstocht maken langs bijzondere bijenlocaties. Je kan langsgaan bij een imker, een bio tuinder, op de bloemenweide en nog veel meer. Verzamel tijdens je tocht 5 stempels op je spaarkaart en wissel ze daarna in voor een leuk bijencadeautje.

Het slotevent ‘week van de bij’ is een organisatie van stad Lier, milieuraad stad Lier, stadsmuseum Lier, Natuurpunt en de verschillende standhouders.

info: https://www.lier.be/Homepage/Week_van_de_bij

Ons team bij Antilope de Bie mocht hiervoor de lay-out en het drukwerk van de flyer/stempelkaart verzorgen.

TERUG NAAR OVERZICHT