Wist jij al dat de CO2-uitstoot van papier vaak lager is dan die van elektronische alternatieven? Drukwerk is lang niet zo slecht voor het milieu als je denkt.

Bovendien doet Antilope De Bie tal van inspanningen om zijn ecologische voetafdruk laag te houden. Duurzaam ondernemen is dan ook één van de kernwaarden van onze drukkerij.

Wil je meer weten over de CO2-uitstoot van papier en de inspanningen van Antilope De Bie? Lees dan snel verder!

De CO2-uitstoot van papier

De CO2-uitstoot van papier is lager dan mensen vaak denken, zeker als we vergelijken met de huidige elektronische alternatieven.

Het kost bijvoorbeeld meer energie om een pagina 3 minuten te tonen op je computerscherm dan om diezelfde pagina te printen.

En ook e-mails zijn helemaal niet zo onschuldig als je denkt: een gemiddelde van 20 mails per dag veroorzaakt na 1 jaar dezelfde uitstoot als 1000 km rijden met de auto. De jaarlijkse uitstoot van spam-mails is zelfs gelijk aan die van 3,1 miljoen wagens!

Bovendien vergeten we wel eens dat papier een natuurlijk en makkelijk afbreekbaar product is, dat tot 7 keer gerecycleerd kan worden.

Wil je meer weten over de CO2-uitstoot van papier? Bekijk dan zeker dit boeiende filmpje van onze papierpartner Antalis:

De milieu-inspanningen van Antilope De Bie

Duurzaam ondernemen is één van de kernwaarden van Antilope De Bie. We doen als drukkerij dan ook tal van inspanningen om onze ecologische voetafdruk laag te houden.

Zo gebruikt Antilope De Bie steevast FSC-gecertificeerd papier zonder meerkost voor jou als klant. Dat certificaat garandeert het gebruik van duurzaam beheerde grondstoffen.

Ook zorgen onze 1755 zonnepanelen samen voor 300.000 kw groene stroom voor de drukkerij en zorgen we voor koeling en verwarming met warmtepompen.

En er is nog veel meer: we gebruiken inkten op basis van plantaardige oliën, zorgen voor een doorgedreven recyclage van al onze grondstoffen, …

Er wonen zelfs bijna 100.000 honingbijen op ons dak, goed voor 250 potjes honing per jaar. Die delen we trouwens uit aan onze klanten als relatiegeschenk.

Antilope De Bie: een goede partner voor je drukwerk én voor het milieu

Wil jouw bedrijf zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden? Antilope De Bie zorgt niet alleen voor prachtig drukwerk, maar doet dat ook op een ecologisch verantwoorde manier.

We zijn dan ook de ideale partner voor het drukwerk van je bedrijf én voor het milieu. Wil je meer informatie of heb je interesse in onze diensten? Aarzel dan niet om ons te contacteren via + 32 3 491 04 00 of info@antilopedebie.be. Tot binnenkort!

TERUG NAAR OVERZICHT