PERSBERICHT

Duffel, Wommelgem – 24 april 2019

Antilope De Bie printing uit Duffel  en Bema Graphics uit Wommelgem weldra onder één dak. 

 

Een sterke nieuwe zet in het schaakspel van de hedendaagse drukkerijsector.

Bema Graphics uit Wommelgem, onder leiding van Bart Beyers verhuist nog deze zomer naar de vorig jaar volledig vernieuwde en uitgebreide productiesite van Antilope De Bie in Duffel.

Consolidaties, fusies en overnames zijn schering en inslag en noodzakelijk in de drukkerijwereld anno 2019. Schaalgrootte en een maximale benutting van de dure machineparken zijn er van levensbelang.

Antilope De Bie uit Duffel, onder leiding van Bart en Johan De Bie heeft in 2017 zeer belangrijke stappen gezet door 3 overnames op 3 maanden tijd te realiseren. Negen maanden later, in februari 2018 werden Antilope Printing uit Lier, Favorit Printing uit Hoboken, Van Goethem uit Mortsel en De Bie Printing samengebracht op de uitgebreide en vernieuwde site in Duffel.

Bema Graphics uit Wommelgem stond opnieuw voor zware investeringen in nieuwe machines.

Bart Beyers, zaakvoerder Bema Graphics: “Gezien de site in Duffel groot genoeg is om de productiecapaciteit van Bema onder te brengen én de toekomstvisie voor de grafische sector die de groep rond Antilope De Bie nastreeft ook de mijne is, hebben we beslist om nog deze zomer onze krachten te bundelen in Duffel. Bema blijft een onafhankelijke entiteit die onder dak komt in het gebouw van Antilope De Bie”.

Bart De Bie, gedelegeerd bestuurder Antilope De Bie: “Openstaan voor verandering en opportuniteiten met de focus op groei, is en blijft in de grafische sector noodzakelijk en levensbelangrijk. Enkel zo kunnen we de werkgelegenheid en toekomst garanderen.
Bovendien groeit de groep rond Antilope De Bie zo uit tot een nog sterkere speler in de Belgische en Nederlandse drukwerkindustrie.

 Bart Beyers: “Drukwerk is en blijft bovendien het enige tastbare en ecologische communicatiemiddel. Marketingafdelingen weten ondertussen dat enkel online communicatie niet werkt en print een gegarandeerde blijver is”.

Bart De Bie: “Met het onderbrengen van Bema Graphics verminderen we het aantal actieve drukpersen in de ganse markt om zo een gezonde markt met gezonde marges te realiseren”.

Zowel de familie De Bie als Beyers bevestigen hiermee dus hun sterk geloof in de toekomst van print als blijvend en waardevol communicatiemiddel.

Antilope De Bie werd opgericht in 1922 door Joseph De Bie, de overgrootvader van de huidige generatie. Het is één van de sterkste groeiers in de grafische sector. De Bie, van oorsprong een Lierse drukkerij, verhuisde in 2002 naar de huidige productiesite in de Nijverheidsstraat 6 te Duffel. De site werd een eerste maal uitgebreid in 2009 na de overname van Albatros Printing uit Boechout en een tweede maal in 2017/2018 na de overnames van 3 drukkerijen. Antilope De Bie telt momenteel bijna 100 werknemers.

Bema Graphics werd door opgericht door Jan Beyers, vader van de huidige generatie. Bema is gespecialiseerd in grote volume vellenoffset drukwerken.

Indien u vragen heeft over deze samenwerking kan u ons steeds bereiken.

Bart De Bie, bart.debie@antilopedebie.be M. +32 479 53 04 55

Bart Beyers, bart.beyers@bemagraphics.com M. +32 3 355 13 00

TERUG NAAR OVERZICHT