Loading...

Paul Ibou’s Metamorphosis: een écht kunstobject

Paul Ibou Metamorphosis

Als onderdeel van Antilope De Bie geeft Stockmans Kalenders & Art Books bijzondere aandacht aan kunstboeken en -kalenders. Op die manier blijft onze hoogtechnologische drukkerij ook stevig verbonden met de geschiedenis.

Recent maakten we samen met de wereldwijd bekende logo-ontwerper en allround kunstenaar Paul Ibou een prachtige kunstkalender.

Paul Ibou’s Metamorphosis

Dit collector’s item is geïnspireerd op de publicatie ‘Metamorphosis’ uit 1968, die vandaag deel uitmaakt van de collecties van het MoMA in New York en het Centre Pompidou in Parijs.

Met ‘Metamorphosis’ nodigt Paul Ibou je uit om vormen en kleurencombinaties te ontdekken: bij het bladeren beleef je zowel aan de voor- als de achterkant van de kalenderbladen een ware metamorfose door de interactie tussen kleur en vorm.

De kalender werd gedrukt in een exclusieve oplage van 400 exemplaren en gesigneerd door Paul Ibou zelf.

Een écht kunstobject

De originele ‘Metamorphosis’ werd gestanst, een proces waarbij de vormen uit het papier werden gesneden.

Voor de nieuwe kunstkalender werden de originele stansvormen uit 1968 – met hier en daar een beetje roest – opgediept uit de archieven van het Letterenhuis in Antwerpen.

Verder werd gebruikgemaakt van mooie materialen als kalkpapier, hoogglans Chromoluxpapier, PVC-kleurbladen en zilverplastificatie, voor een speels resultaat. Dat maakt van de kalender een écht kunstobject om met handschoenen aan te raken.

Laat je verleiden door Paul Ibou en Stockmans

Benieuwd hoe dit unieke collector’s item eruitziet? Bekijk hem hier! Ben je benieuwd naar de andere creaties van Stockmans Art Books? Ga dan zeker eens kijken op onze website.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?
Contacteer ons dan gerust, we staan voor je klaar.

TERUG NAAR OVERZICHT
2020-03-10T16:39:26+00:00