Heidelberg speedmaster UV

De tijd staat niet stil en dat is voor drukkers niet anders. De technologische mogelijkheden zijn ondertussen zo uitgebreid geworden, dat je als klant al gauw door de bomen het bos niet meer ziet.

Een goede drukker helpt je maar al te graag met een duidelijke uitleg en goed advies. We geven je hieronder alvast een voorproefje en zetten de belangrijkste voordelen van lichtdroging op een rij. 

1. Een snelle afwerking

Drukwerk heb je meestal liever vandaag dan morgen. Bij lichtdroging komt het papier onmiddellijk droog uit de drukpers en krimpt het niet. Daardoor kan het drukwerk meteen afgewerkt worden. Het eindproduct is dus veel sneller klaar.

2. Een grotere kleurkracht

Ongestreken papier absorbeert meer inkt dan gestreken papier, waardoor een deel van de kleurkracht verloren gaat. Maar als je lichtdroging gebruikt, krijgt de inkt de kans niet om in het papier te trekken.

Het resultaat? Tot 15% meer kleurkracht ten opzichte van traditionele offsetdruk. Zo wordt de kleurintensiteit van gestreken luxepapier geëvenaard op ongestreken papier. Geweldig, toch?

3. Een mooier eindproduct

Omdat de inkt meteen droogt, is er geen risico op overzet van de afbeelding op de achterzijde van het volgende papier dat van de pers rolt, zelfs niet bij een heel zware inktbezetting.

Bovendien is de inkt schuurvast. Je hebt dus geen anti-smetpoeder nodig om overzet tegen te gaan. Het papier zal dan ook nooit korrelig aanvoelen.

4. Een ruime keuze aan dragers

Drukken met lichtdroging kan toegepast worden op een grote waaier aan materialen. Spiegelkarton, kalkpapier, pvc, statisch geladen papier, uv-bestendige stickers, … The sky is the limit! Denk dus gerust out of the box de volgende keer dat je drukwerk nodig hebt.

5. Extra mogelijkheden

Je kan heel mooie effecten creëren dankzij lichtdroging. Wat denk je bijvoorbeeld van een combinatie van mat en hoogglans in één enkele drukgang? Dit is perfect mogelijk dankzij spotvernis of hoogglans drip-offvernis. 

Voor covers, bijvoorbeeld voor een magazine, kan je ook kiezen voor 100% hoogglans of ultramatte milieuvriendelijke vernis over het hele drukwerk.

Vragen of meer informatie?

Je leest het: lichtdroging heeft unieke voordelen. Ben je benieuwd naar wat deze fantastische technologie voor jou kan betekenen? Of ben je al overtuigd dat lichtdroging de juiste keuze is voor jouw drukwerk?

Antilope De Bie printing is een van de meest moderne en gerennomeerde drukkers van de Benelux. Onze mensen en machines staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op via + 32 3 491 04 00 of info@antilopedebie.be. We helpen je graag verder!

TERUG NAAR OVERZICHT