Antilope De Bie groepsfoto

Drukwerk is terug van nooit weggeweest. In onze digitale samenleving kun je je met origineel en kwalitatief drukwerk perfect onderscheiden van de concurrentie. En als drukwerk een belangrijk strategisch element in de marketing mix is, dan is de selectie van een drukker een strategische keuze!Hoe kies je nu een drukker die bij je past? De 5 vragen hieronder kunnen je zeker helpen.

1. Is jouw drukker een goede adviseur?

Zeg nooit zomaar drukwerk. Zelfs voor een standaard folder, uitnodiging of magazine is het belangrijk dat alles goed zit. Daarom is het belangrijk dat je een drukker kiest die je kan inspireren en informeren. Een goede drukker luistert, stelt vragen en geeft dan concreet advies over de vormgeving, het papier, de inkt, het drukproces en de afwerking die het best bij je wensen passen. Hij heeft ook een eigen grafische afdeling die je kan helpen met de lay-out van je drukwerk. Middelmatig drukwerk is zonde van het geld. Goed drukwerk begint met goed advies.

2. Heeft jouw drukker de juiste ervaring voor jouw drukwerk?

Goed drukwerk is het resultaat van verschillende elementen die op het einde perfect in elkaar moeten passen. Digitaal, offset of letterpress bijvoorbeeld zijn sterk verschillende processen die een heel andere expertise vragen van een drukker. Een goede drukker is eerlijk over zijn kennis, ervaring, mensen en machines. Vraag je drukker daarom vooraf duidelijk hoe vaak hij jouw soort drukwerk op de planning heeft staan. Anders loop je het risico om het leergeld te betalen!

3. Volgt jouw drukker jouw drukwerk nauwgezet op?

Heb je goed advies gekregen en heb je vertrouwen in de ervaring van je drukker? Vraag dan hoe je drukker jouw project opvolgt. Prachtig promomateriaal dat vandaag wordt geleverd is immers waardeloos als je het gisteren nodig had voor een bedrijfsevenement! Een goede drukker heeft account managers in dienst met kennis van zaken. Mensen die goede afspraken maken, pro-actief communiceren en jouw projecten écht ter harte nemen. Volgt jouw drukker jouw projecten nauwgezet op, van advies tot levering?

4. Werkt jouw drukker proces- of klant gestuurd?

Verwacht je persoonlijk contact, advies, opvolging en flexibiliteit? Kies dan voor een drukker die zijn drukwerk rond de behoeften en dossiers van zijn klanten organiseert en niet alleen rond de optimalisatie van zijn drukproces. Kies niet automatisch voor snel en goedkoop. Een klantvriendelijke drukker kan je veel geld en ellende besparen.

5.   Heeft jouw drukker veel tevreden klanten?

Advies, expertise, opvolging en focus op de klant: het moet uiteraard leiden tot fantastisch drukwerk. Er is niets frustrerender dan veel gepraat voor weinig resultaat. Vraag daarom naar referenties van tevreden klanten. Vakmanschap, kwaliteit en een goede dienstverlening zitten in het DNA van elke goede drukker. Creativiteit en persoonlijkheid zijn moeilijker te vinden. Maak daarom een goede keuze en kies een drukker die écht bij je past.

Vragen of meer informatie?

Heb je op één of meerdere van bovenstaande vragen ‘nee’, ‘misschien’ of ‘ik weet niet’ geantwoord? Vervelend.

Maar geen nood. Antilope De Bie printing is een van de meest moderne en gerenommeerde drukkers van de Benelux. Onze mensen en machines staan voor je klaar. We houden van drukwerk en we houden van onze klanten.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via + 32 3 491 04 00 of info@antilopedebie.be.
We helpen je graag verder.

TERUG NAAR OVERZICHT